top of page

Mina böcker

För dig, dina relationer och för dig som är nyfiken på transpersonella och existentiella perspektiv på psykologi och terapi

Omslag själv.png
Omslag själv.png

Konsten att ha en god relation till dig själv

Vad vill du med ditt liv? Vad är verkligen meningsfullt? Hur kan du utforma ditt liv så att du ångrar så lite som möjligt? 

Genom att omväxlande prata med stora tänkare som Friedrich Nietzsche, Bertrand Russell och Albert Camus och göra nedslag i sin egen vardag och möten med klienter i psykoterapi, beskriver Philip Bäckmo hur du kan förbättra och fördjupa din relation till dig själv genom att fokusera på bokens fyra huvudområden: självkännedom, självomsorg, lojalitet med dig själv och kontakt med ditt inre djup.

Om du, som i det klassiska tankeexperimentet, skulle tvingas leva ditt liv flera gånger utan att kunna ändra något, skulle du då lägga så mycket tid på den där halvtaskiga tv-serien? Skulle du fortsätta på jobbet som du tänkt lämna så länge? Philip Bäckmo lyfter existentiella övningar som denna för att skärpa vår syn på livet som det är, och sätta det i ett nytt ljus vilket paradoxalt nog ger en ökad medvetenhet om att vi faktiskt bara har detta liv och att det är upp till oss att förvalta det så väl vi kan.

Konsten att hålla kärleken vid liv

​En djup, trygg och innerlig kärleksrelation är nog vad de flesta önskar mest i livet. Men hur mycket är vi redo att arbeta för att våra relationer verkligen ska bli sådana? Livet är stökigt och fullt av friktion, frustration och konflikter – och det kommer också en relation att kantas av. Då är det trösterikt att veta att mitt i det stökiga kan man hitta något större, något mer kärleksfullt och passionerat, och som håller när relationen utsätts för påfrestningar. Det skapar man tillsammans genom att aktivt välja känslomässig närhet, intimitet, passion, lust, åtrå, sårbarhet och kommunikation.

Omslag kärlek.jpg
Omslag psykosyntes.jpg

Psykosyntes - introduktion till teori och metod

Boken publiceras i maj och är en introduktionsbok (utgiven av Studentlitteratur) till psykosyntesens teori och metod. Målgruppen är alla som arbetar med terapi eller samtal och vill veta mer om psykosyntes samt transpersonell psykologi och terapi. 

bottom of page